TFS The path is already mapped in workspace hatası ve çözümü

Merhaba arkadaşlar,

TFS’de daha önce birkaç kez bağlanıp, sildiğim bir projeye, yeniden bağlanırken aldığım the path is already mapped in workspace TFS hatasını ve çözümünü sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu hatanın nedeni, lokalinizde yüklü TFS’in cache’ında bu proje ait bazı dosyaların kalması diyebiliriz. Çözümü ise bu TFS’in cache klasöründeki dosyaların silinmesi diyebilirim.

Peki bu TFS Cache klasörüne nasıl erişeceğiz ?

Windows 7’de aşağıdaki yoldan erişebilirsiniz. Diğer Windows sürümleri içinde benzer uzantıdadır diye düşünüyorum.

C:\Users\Kullanici_Adiniz\AppData\Local\Microsoft\Team Foundation\5.0\Cache

Umarım işinize yarar, bir sonraki yazımda görüşmek üzere

TFS TF402484 Team project has been deleted. Undo any pending changes to that project or branches from that project in your local workspace. Then retry the operation.

Merhaba arkadaşlar

TFS kullanırken bazı hatalar ile karşılaşabiliyoruz. Bu hataları hem size hem kendime ileride karşılaştığımda faydalı olması için burada paylaşıyorum.

Lafı fazla uzatmadan hemen hata metnine ve bu hata ile karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

TF402484 – Team project has been deleted. Undo any pending changes to that project or branches from that project in your local workspace. Then retry the operation.

Öncelikle bu hata neden olur onu açıklamak istiyorum. Solution üzerinde Check-In yaparken karşınıza çıkar. Bunun nedeni, daha önceden bağlı olduğunuz TFS’de yer alan bir proje, sizin tarafınızdan veya çalışma arkadaşlarınız tarafından silinmiş olabilir. Fakat siz bu işlemden sonra hala TFS üzerinde bu projeye bağlı iseniz bu hatayı alırsınız.

Çözüm yolu ise;

Team Explorer bölümünden Pending Changes‘e tıklamalısınız. Ardından burada 4 ana bölüm göreceksiniz. Comment, Releated Work Items, Included Changes ve Excluded Changes.

TFS-TF402484

Excluded Changes bölümünde; yukarıda bahsetmiş olduğum silinmiş olan projeye ait bazı dosyalar göreceksiniz. Bu dosyaların üstüne sağ click yapıp ardından UNDO‘ya tıklamanız yeterlidir.

Böylelikle silinmiş olan projeye ait çöp dosyalar TFS üzerinden kaldırılacak ve sizde sorunsuz şekilde güncel projenizdeki değişiklikleri TFS’e gönderebileceksiniz.